MEINIKKALAN TILA

Meinikkalan tila sijaitseen luonnonkauniissa Turun saaristossa, Naantalin Rymättylässä. Tilamme on erikoistunut varhais-, kesä- ja syysperunan viljelyyn. Viljelemme myös viljaa saadaksemme viljelykiertoa pelloillemme. Yritämme huolehtia peltojemme kasvukunnosta mahdollisimman hyvin, näin voimme käyttää mahdollisimman vähän väkilannoitteita sekä taataksemme tuotteidemme hyvän laadun.

Laatu on meille kunnia asia. Tavoitteemme on tuottaa ruokaelämyksiä ja mielihyvää hyvän ruuan ystäville.

Tilallamme tehtiin sukupolvenvaihdos tammikuussa 2010. Isäntäpari Sarin ja Pasin lisäksi perheeseen kuuluu lapsemme Emme, Lumia ja Eemeli.


Meidän perunat ja niiden tuotanto

Eri perunalajikkeilla on erinlaiset ominaisuudet. Esim. keittolaaduissa on valtavia eroja. Kun osaa yhdistää oikean lajikkeen oikeaan ruokaan niin ruuan laitto helpottuu ja onnistuu parhaiten.

Miksi uudet lajikkeet ovat vanhoja lajikkeita parempia?
Uusissa lajikkeissa (kuten Annabelle, Avanti, Challenger ja Colomba) on jalostusvaiheessa mietitty mikä perunan käytössä on tärkeää; Kuorimisen helppous, keitto laatu ja tasaisuus sekä maku. Esimerkiksi Annabelle vastaa perusominaisuuksiltaan Nicolaa. Annabellessä kuitenkin tärkeät parannukset; kuori irtoaa helpommin mikä helpottaa kuorimista sekä keittolaatu on Annabellessä huippuluokkaa. Eli annabelle kypsyy tasaisesti eikä halkeile. Ja se kaikkein tärkein... se Annabellen mahtava maku!

Miksi meidän oma lajiketestaus ja harkitusti valitut lajikeet ovat tärkeitä?
Kun me tuotamme omalla nimellämme perunaa kuluttajien ruokapöytiin, niin me myös haluamme vastata tuotteistamme ja niiden laadusta. Siksi me itse koe keitämme, makutestaamme sekä tutkimme rakennetta ja kuoren-/mallonväriä. Näin me tunnemme tuottamamme lajikkeet. Samalla pystymme tarjoamaan meidän mielestä parhaan mahdollisen vaihtoehdon jokaiseen ruuanlaitto vaiheeseen.

  • Tuotamme laadukasta perunaa koska olemme ylpeitä siitä mitä teemme ja haluamme myös olla ylpeitä tuotteista joita tuotamme.
  • Käytämme väkilannoitteita niin vähän kuin se on mahdollista.
  • Teemme lajikekokeiluja joka vuosi. Näin yritämme löytää mielestämme parhaat lajikkeet viljelyyn. Erikoistumisen avulla ammattitaitomme vankistuu entisestään.
  • Palautetta kuulemme mielellämme. Näin saamme arvokasta tietoa siitä mitä meidän pitää tehdä paremmin ja mitä meidän pitää kehittää.