PERUNALAJIKKEET

Vuonna 2018 meillä on viljelyksessä 8 eri perunalajiketta. Tässä lyhyt kuvaus lajikkeista ja niiden käyttöominaisuuksista. Ajankohtaista osiosta löydät tiedon mitä lajiketta milloinkin nostamme ja mitä on saatavilla.

AVANTI

Uusi varhaisperuna Avanti. Avantin parhaat ominaisuudet ovat ehdottomasti sen maku ja kirkas väri. Keitto ominaisuudet ovat perinteisiä varhaisperunoita paremmat eli valmistaminen on helpompaa ja varmempaa. Avantin sesonki alkaa lakkiaisista ja nostot jatkuvat yleensä heinäkuun loppuun.


COLOMBA

Uusi maukas varhais-/kesäperuna. Colomba on kiinteä keltakuorinen ja -maltoinen aikainen peruna. Muoto on puhuttelevan pyöreä. Colomban erinomaisuudesta kertoo suosio euroopassa, tälle lajikkeelle on tehty omat kotisivut! Ne löydät täältä http://en.colomba.co/
Colomba sopii kokonaan keitettäväksi sekä grilliin. Kuori on jo aikaisin kesällä melko vahva, mutta irtoaa helposti ja myöhemmin käytettynä kuori vahvistuu entisestään. Silti Colomba on erittäin helppo kuoria.
Myöhemmin kesällä Colomba kunnolla valmistuessa ja kuoren vahvistuessa rakenne muuttuu niin ,että Colombasta saa myös maistuvaa muusia. Kannattaa kokeilla.

colomba.jpg

ANNABELLE

Mahtava uusi tulokas valikoimissamme. Muistuttaa paljon Siikliä, mutta on maukkaampi. Annabelle on kiinteä ja erittäin keltamaltoinen peruna. Sopii myös herkkävatsaisille! Keittolaadultaan ja tasaisuudeltaan markkinoiden paras. Loppukesästä nostetut Annabellet säilyvät oikein varastoituna monta kuukautta. Annabelle sopii kokonaan keitettäväksi, pannulle tai grilliin. Annabellestä saa myös mahtavat salaatit, lohkoperunat tai vaikka keiton. Perunamuusi on ainut ruoka mihin Annabelle ei sovellu. Monikäyttöisenä ja maukkaana perunana Annabelle on todellinen herkkuperuna!

annabelle.jpg

JAZZY

Jazzy on erittäin maukas yleis- ja salaattiperuna. Ensimmäiset mukulat valmistuvat jo heinäkuussa. Jazzy on muodoltaan pitkän soikea ja väriltään kirkkaan keltainen. Sen parhaat ominaisuudet ovat maku sekä lyhyt keittoaika. Jazzy toimii loistavasti grillissä sekä kokonaan keitettäessä. Myös raikkaaseen salaattiin Jazzy on oivallinen valinta. Jazzy läpäisi ensimmäisellä kokeilukerralla meidän omat testit ja päätyi meidän lajikkeisiin. Erityisesti keittämisen helppous ja maku herättivät meidän huomion. Kaudella 2020 saamme ensimmäiset Jazzyt kaupan tiskiin!SUNITA

Sunita on keltainen, erittäin maukas kesäperuna.
Sunita on helppo keittää ja se sopii erinomaisesti mm. grillaamiseen.
Hyvä valinta kesän herkutteluun.

Kuvahaun tulos haulle sunita potato

NOBLESSE

Noblesse on syvän keltainen, erittäin maukas yleisperuna. Noblesse pysyy hyvin koossa kokonaan keitettäessä, mutta siitä pystyy valmistamaan myös erittäin herkullista muusia. Tämä monitaituri on helppo valinta, koska siitä voi valmistaa helposti ja maistuvasti yleisimpiä perunaruokia.
CHALLENGER ("CALLE")

Challenger, tuttujen kesken "CALLE", on jauhoinen, todella maukas peruna. Vaikka Challenger on jauhoinen peruna, niin se pysyy koossa kokonaan keitettäessa sekä keitoissa. Tämä perunan onkin todella monikäyttöinen.
Lajike testauksessamme Challenger oli selvä ykkönen kun puhutaan syys-/talviperunoiden mausta. Ensimmäiset Challengerit nostetaan elokuun lopussa. Tämä lajike säilyy oikein varastoituna koko vuoden. Challengerista saa erityisen maukasta muusia! Myös uuniperunana se toimii todella hyvin sekä tietenkin kokonaisena keitettynä. Jokaisen hyvän ruuan ystävän kannattaa ottaa haaste vastaan ja kokeilla!

BLUE CONGO

Tässä maukas erikoislajike jokaiselle ammattikokille tai innokkaalle kotikokkaajalle. Tee herkullista ruokaa sinisestä perunasta!! Tämän perunan ulkokuori on sininen ja sisäosa/malto violetti. Blue congosta valmistat pirteitä ja erilaisia ruokia. Lajike on jauhoinen joten tästä saat erinomaista muusia. Muusin väri on sininen! Väri haalenee keitettäessä. Höyryssä keittämällä väri säilyy tumman violettina. Mukuloiden sininen/violetti väri tulee antosyaaniväriaineista, samoista jotka antavat esim. mustikalle värinsä. Blue Congo sopii mm. kokonaan keitettäväksi, salaattiperunaksi, sose-/muusiperunaksi ja lohkoperunaksi. Kokeile myös uuniperunana. Sininen väri tuo ruokailuun ulkoista nautintoa ja pehmeä maku hivelee makuhermoja! Ensimmäiset blue Congot saadaan syyskuun alussa. Säilyy oikein varastoituna läpi talven.


blue_congo.jpg


27178-final.gif